Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A vízhajtó gyógyszerek természetes alternatívái
  2023-01-01 22:33:46, vasárnap
 
  Hogyan távolítsuk el természetesen és hatékonyan a feleslegesen felgyülemlett folyadékot a szervezetünkből?

Mik azok a vízhajtók?
A vízhajtók, vagy más néven diuretikumok olyan gyógynövények illetve gyógykészítmények, melyek segítenek a szervezetnek megszabadulni a felesleges folyadéktól a veseműködés serkentésével és a nátrium kiürítésének elősegítésével. 

Milyen esetekben lehet indokolt a vízhajtók fogyasztása?

Ha valamilyen okból kifolyólag a szervezet túl sok folyadékot tart vissza, orvosunk diuretikumok alkalmazását javasolhatja. Leggyakrabban az alábbi tényezők állnak a folyadékszabályozási rendellenességek hátterében:

idős kor
cukorbetegség
magas vérnyomás
vesekövek 
a veseműködés egyéb zavarai
cirrózis
pangásos szívelégtelenség
policisztás petefészek szindróma (PCOS)
szöveti duzzanatok az alsó végtagokban

Melyek a legnépszerűbb és leghatékonyabb természetes vízhajtók?

Pitypang
A pitypang egy hazánkban is népszerű és széles körben alkalmazott gyógynövény. A pitypang diuretikus hatásáért magas káliumtartalma a felelős. A káliumban gazdag gyógynövények és ételek fogyasztásának köszönhetően a vesék több nátriumot és vizet bocsátanak ki, így a felesleges folyadék képes távozni a szervezetből. A pitypangot fogyaszthatjuk tea vagy főzet formájában, illetve étrendünket kiegészíthetjük más káliumban gazdag ételekkel, mint például a banán, az aszalt sárgabarack, az étcsokoládé, a datolya, valamint a kelbimbó és az avokádó.

Fekete Kömény
A nigella mag, vagyis a fekete kömény számos panasz esetén alkalmazható. Természetes vízhajtó hatását már több tanulmány is vizsgálta, melyek során kiderült, hogy a fekete kömény nem csak serkentheti a vizelettermelést, hanem ennek köszönhetően csökkentheti a magas vérnyomást is. Az eredmények megerősítésére egyelőre további vizsgálatok szükségesek, ám a nigella mag számos más területen is hasznos lehet egészségünkre nézve. Erről ebben a cikkben olvashatunk többet: "Nigella sativa, a fáraók aranya".

Kávé és tea
A hagyományos kávé és tea, mint például a mate tea vagy a fekete tea természetes vízhajtó hatásukat a bennük lévő koffeinnek köszönhetik. A kávé és tea fogyasztásával bevitt koffein vizsgálatok szerint fokozhatja a vizelettermelést, valamint vízhajtó hatással rendelkezhet nagyobb mennyiség fogyasztása esetén. Azt azonban tartsuk szem előtt, hogy az idő előrehaladtával az emberi szervezet koffeintoleranciája nő, így a vízhajtó hatás csökkenhet, vagy akár meg is szűnhet, így nem ajánlott teljes mértékben a kávé és tea fogyasztására hagyatkozni panaszaink enyhítésére.

Galagonya
A népi gyógyászatból jól ismert galagonyát gyakran alkalmazták erős vízhajtó hatása miatt, ugyanis azáltal, hogy csökkentheti a folyadék felhalmozódását, megelőzheti egyes szövődmények kialakulását, és javíthatja a pangásos szívelégtelenség tüneteit is. A növényben található vegyületeknek köszönhetően a teaként és étrend-kiegészítő tablettaként is elérhető galagonya segíthet a különböző veseproblémák kezelésében is.

Mezei zsurló
Klinikai vizsgálatok és felhasználói beszámolók szerint a mezei zsurló képes lehet javítani a veseműködést, és vizelethajtó hatással is rendelkezhet. Ez a hazánkban is széles körben elérhető gyógynövény kiváló alternatívája lehet a vényköteles vízhajtó gyógyszereknek, ugyanis vizsgálatok szerint megfelelő alkalmazás mellett épp olyan hatékony, ám kisebb valószínűséggel okoz kellemetlen mellékhatásokat. 

A fenti információk tájékoztató jellegűek! Hosszú ideig fennálló, nehezen szűnő, gyakran visszatérő, vagy súlyosbodó panaszok esetén forduljunk orvoshoz!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: szívelégtelenség, rendellenességek, vizelettermelést, előrehaladtával, szervezetünkből, kiegészíthetjük, felhalmozódását, valószínűséggel, mellékhatásokat, fogyasztásával, leghatékonyabb, káliumtartalma, fogyasztásának, gyógyszereknek, fogyaszthatjuk, elősegítésével, megerősítésére, leggyakrabban, veseproblémák, fogyasztására, serkentésével, alternatívája, gyógynövények, felgyülemlett, megszabadulni, vegyületeknek, gyógyászatból, legnépszerűbb, egészségünkre, természetesen, cukorbetegség, köszönhetően, feleslegesen, szövődmények, szervezetből, javasolhatja, feleslegesen felgyülemlett, szervezetnek megszabadulni, felesleges folyadéktól, veseműködés serkentésével, nátrium kiürítésének, vízhajtók fogyasztása, alábbi tényezők, veseműködés egyéb, alsó végtagokban, pitypang diuretikus, káliumban gazdag, vesék több, felesleges folyadék, pitypangot fogyaszthatjuk, aszalt sárgabarack, fekete kömény, Fekete Kömény,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Naplemente  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Alakot vált...  Az Európai Unió is foglalkozik...  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Esti kép  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam Krisztina b...  Alakot vált...  William Shakespeare idézet  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjt  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Ébredj  Paul David Tripp Április 26  A boldogság ült a világvégén  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Pillangó  Tehetségtelen gyerek nincs.  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Muratáj  Gárdonyi Géza - Április végén  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  A fák lelke  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  A Föld napja  A fenyő nem szép fa, (...)  Április 22. a Föld napja,  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Esti kép  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Becsüld meg azt amid van,...  A boldogság ült a világvégén  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Krisztinától  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  A Föld napja  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
feleslegesen felgyülemlett, szervezetnek megszabadulni, felesleges folyadéktól, veseműködés serkentésével, nátrium kiürítésének, vízhajtók fogyasztása, alábbi tényezők, veseműködés egyéb, alsó végtagokban, pitypang diuretikus, káliumban gazdag, vesék több, felesleges folyadék, pitypangot fogyaszthatjuk, aszalt sárgabarack, fekete kömény, magas vérnyomást, eredmények megerősítésére, cikkben olvashatunk, fáraók aranya&#8221, hagyományos kávé, bennük lévő, emberi szervezet, vízhajtó hatás, népi gyógyászatból, folyadék felhalmozódását, pangásos szívelégtelenség, növényben található, különböző veseproblémák, mezei zsurló, vényköteles vízhajtó, fenti információk, szívelégtelenség, rendellenességek, vizelettermelést, előrehaladtával, szervezetünkből, kiegészíthetjük, felhalmozódását, valószínűséggel, mellékhatásokat, fogyasztásával, leghatékonyabb, káliumtartalma, fogyasztásának, gyógyszereknek, fogyaszthatjuk, elősegítésével, megerősítésére, leggyakrabban, veseproblémák, fogyasztására, serkentésével, alternatívája, gyógynövények, felgyülemlett, megszabadulni, vegyületeknek, gyógyászatból, legnépszerűbb, egészségünkre, természetesen, cukorbetegség, köszönhetően, feleslegesen, szövődmények, szervezetből, javasolhatja, veseműködést, vizelethajtó, kialakulását, alkalmazását, diuretikumok, csökkentheti, rendelkezhet, alkalmazható, kiürítésének, felhasználói, tablettaként, szervezetnek, természetes, hagyatkozni, enyhítésére, köszönhetik, policisztás, végtagokban, olvashatunk, kellemetlen, serkentheti, vizsgálatok, fogyasztása, sárgabarack, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5809
  • e Hét: 30700
  • e Hónap: 62186
  • e Év: 266887
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.